Afbeelding van Maarten Bode

maartenbode.com

dev, design & digitale campagnes
📍 Harderwijk Twitter: @maartenbode 📪️ mail@maartenbode.com

Podcasttips voor developers in 2020

⚠️ Dit artikel verscheen eerder op orangetalent.dev

Podcasts zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid, zowel qua aantal luisteraars als de hoeveelheid podcasts. Podcasts kun je op momenten beluisteren die je anders niet zou benutten, zoals tijdens het fietsen, lange autoritten of het doen van de was (persoonlijke aanrader).

Ik heb op een rij gezet welke podcasts je als developer zou kunnen luisteren om zowel op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen als om je simpelweg te laten vermaken.

Snuggere Zaken podcast

Snuggere Zaken

In mijn lijst met boekentips voor 2020 noemde ik al GRIP. De auteur van dit boek, Rick Pastoor, is samen met Reinier Ladan (co-host van De Appels en Peren Show; één van de grootste techpodcasts van Nederland) een podcast gestart waarin wekelijks een artikel omtrent productiviteit wordt besproken. Je komt tot interessante inzichten van Rick en Reinier waar iedereen snuggerder van wordt.

Met Nerds om Tafel

Met Nerds om Tafel krijgt het elke week voor elkaar een ontzettend interessante gast te vinden, en er vervolgens ook nog een leuke discussie van te maken. Zelfs als het over ingewikkelde onderwerpen gaat. De vaste "tafelnerds" hebben allemaal een achtergrond in tech en verstand van zaken.

CodeKlets

Een redelijk nieuwe podcast, maar erg veelbelovend en leuk om naar te luisteren. Omdat de podcast echt gericht is op developers kan de inhoud wat dieper gaan waardoor er interessante discussies ontstaan.

Bedankt voor de tip @sdotone en @flooris!

Design Details

Hoewel de naam doet vermoeden dat dit alleen voor designers interessant is, is dit juist ook voor developers het geval. Gemiddeld duurt een aflevering 45 minuten en komen er brede onderwerpen aan bod zoals: design tools, bedrijfscultuur en achtergrondverhalen.

The Laravel Snippet

Een wekelijkse podcast van de maker van Laravel; Taylor Otwell. Je wordt binnen 5-15 minuten bijgepraat over de ontwikkelingen omtrent Laravel met wat meer achtergrondinformatie dan je alleen in de release notes vindt.

Developer Tea

Een paar keer per week komt er een nieuwe, vaak korte, aflevering online van Developer Tea. Je komt tot nieuwe inzichten over hoe je te werk gaat als developer, hoe je omgaat met werkdruk en dealt met lastige situaties.

De Technoloog

BNR heeft ontzettend veel goede podcasts, waaronder De Technoloog; een wekelijks gesprek met interessante gasten over technologie en de impact ervan op de samenleving.

Maarten Bode © 2024